border=


 
4 november 2008 Per Klingnäs
Förändrad seriestruktur 09/10?

Förslag till ny seriestruktur inför säsongen 09/10 har lämnats från TK

Tävlingskomittén i GIBF har till kommande Tävlingskonferens lämnat in en motion om en förändring av seriestrukturen.

Följande är saxat från www.gibf.se:


"Bakgrund. På dam och herrsidan blir det väldigt stora resultat, 22-1. Detta togs upp på Ordförandekonferensen och på årsmötet 2008. Det gjordes även ett försök att frivilligt få lag i Div.5 herr och Div. 3 dam att skapa nya serier inför årets seriespel, men detta gick ej utan att ha ett kvalificerande år.

Då frågan är viktig för distriktet och att vi vill ge alla chansen att få säja sin mening lägger Tävlingskommittén en motion enligt nedan till kommande Tävlingskonferens:

TK yrkar för att på Herrsidan göra om serierna till raka serier från Div. 3 och nedåt. Div. 3-5 kommer att bestå av 12 lag, ev. Div.6 och lägre 10 lag. BDIBFs herrlag går in i Div. 5.

Damserierna görs om till raka serier där div. 2 består av 12 lag, Div. 3 och lägre 10 lag.

Indelningen av serierna sker efter att årets seriespel är slut och lagen har flyttats upp och ner i systemet enligt nuvarande regelverk. Därefter kommer Herr Div. 4 delas vid lag 6, där 1-6 spelar i nästa års Div. 4 och lag 7-12 spelar i nästa års Div. 5.
I nuvarande Herr Div.5 sker delningen vid lag 5,där lag 1-5 spelar i nästa års Div. 6, och lag 5-nedåt spelar i kommande års Div.7.

Strecket för delning av Dam Div. 3 sätts vid lag 5."


Alltså, om förslaget går igenom är det topp 6 som gäller för att stanna kvar i fyran, annars är det femman som gäller nästa säsong.

 

Inga matcher planerade.Division IV
20 mars 2020 19:30
SKÅR IBK -
Skepplanda Idrottshall
Årets spelschema »


NÄSTA TRÄNING
Ingen träning planerad.
Årets träningsschema »LOUISAANISE skriver: Прет друзья ...
läs allt »